هوشمند سازی BMS
هوشمند سازی BMS
هوشمند سازی ساختمان یا BMS میيتواند در برگيرنده تمام سرویس های الکتریکی , مکانيکی و حفاظتی ساختمان باشد. این سرویس ها شامل گرمایش، سرمایش، تهویه مطبوع، آسانسور، نيروگاه برق اضطراری، پله برقی، کنترل روشنایی، دوربين مدار بسته، اعلام و اطفای حریق، کنترل تردد و … هستند.
“BMS” یا Building management system که در فارسی آن را مدیریت هوشمند ساختمان ترجمه کرده اند به مجموعه سخت افزارها و نرم افزارهائی اطلاق ميشود که به منظور مانيتورینگ و کنترل یکپارچه قسمتهای مهم و حياتی درساختمان نصب ميشوند.
بیشتر بخوانید : خدماتی که الو برق ارائه می دهد
وظيفه این مجموعه، پایش مداوم بخش های مختلف ساختمان و اعمال فرامين به آنها به نحویست که عملکرد اجزاء مختلف ساختمان متعادل با یکدیگر و درشرایط بهينه و با هدف کاهش مصارف ناخواسته و تخصيص منابع انرژی فقط به فضاهای در حين بهره برداری باشد.
در باور ما ، ایده آل ترین حالت استفاده از تکنولوژی زمانی است که حضور آن نامرئی گردد، در واقع زمانی به این نقطه می رسیم که تمرکز ما بیشتر بر روی کاری که انجام می دهیم باشد، نه ابزاری که با آن کار می کنیم. جای هیچ گونه شکی نیست که به لطف موهبت های بیشمار تکنولوژی، انسان ها وضعیت بهتری برای زندگی، پیدا کرده اند. هوشمند سازی ساختمان، دانش و مهارت ساختن و خلق کردن را برای کنترل و تسلط برمحیط پیرامون در اختیار انسان ها قرار داده است.
بیشتر بخوانید : زمان مناسب برای هوشمند سازی ساختمان چه موقعی است ؟
چرا هوشمند سازی ساختمان متداول شد؟
اهمیت پیدا کردن مباحثی مثل کاهش خطاهای انسانی در کنترل و نظارت بر سیستم های امنیتی ساختمان از یک جهت و پررنگ شدن نقش بهینه سازی در مصرف انرژی ساختمان بعد از رایج شدن تعرفه های آزاد و بدون یارانه برای انرژی های مصرفی از سوی دیگر منجر به تبدیل شدن سیستم های هوشمند سازی ساختمان به عنوان جزء جدایی ناپذیر در هر پروژه ساختمانی مدرن و شیک شد. الو برق با سابقه ای قریب به 10سال در عرصه طراحی و اجرای خانه های هوشمند، سعی در برآورد خواسته های شما مشتریان عزیز نموده است .
هدف از هوشمند سازی ساختمان چیست؟
شعار اصلی هوشمند سازی ساختمان مبتنی بر این است که فناوری در خدمت زندگی ما باشد، نه اینکه ما در خدمت فناوری !!! در این راستا به جراًت می توان ادعا کرد که کلمه خانه هوشمند ، خاص ترین و متفاوت ترین تجربه ای است که مردم تا به حال از ارتباط با تکنولوژی لمس کرده اند. البته درمورد ساختمان هوشمند تعریف ها، برداشت ها و استنباط های بیشماری نیز مطرح شده است که خیلی هم مورد قبول و قابل توجه است. مانند بسیاری از شرکت های خودروسازی که هر یک از آنها ، تعریف خاص خود را در مورد محصولی که تولید نموده اند دارند، که حتما منشا این تفاوت ، مربوط به اولویت بندی های آنهاست. فاکتورهایی نظیر، شتاب، حداکثرسرعت، استحکام بدنه، کیفیت بالای قطعات و… که در تمام شرکت ها به یک شکل طبقه بندی نمی شوند و یا بازهم ازاین دست می توان به ارزش ها و یا معیارهای کمپانی های بزرگ تولید تلفن های هوشمند اشاره نمود که هر یک از آنها استنباط و هدف منحصر به فرد خود را در این صنعت دنبال می کنند.
شش سوال مهمی که موقع هوشمند سازی ساختمان باید ازخود بپرسید!
1. کدام قسمت های خانه بهتر است از روشنایی اتوماتیک استفاده کنند؟
2. آیا برای هوشمند سازی ساختمان های قدیمی نیز راهکاری وجود دارد؟
3. پخش چه موزیکی با چه شدت صدایی را، در کدام قسمت از خانه تان می پسندید؟
4. آیا کنترل درجه حرارت و برودت اتاق خوابتان از راه دور امکان پذیر است؟
5. اگر برق قطع شد کدام قسمت از خانه از برق اضطراری استفاده کند؟
6. اگر قرار باشد با دوستان تان در اتاقی بنشینید و قلیانی چاق کنید، آیا سیستم حریق خانه دردسر ساز نخواهد شد؟
ساختمان هوشمند و سناریوهای انتخابی شما… !
یکی از مزیت های برخی از سیستم های هوشمند، شخصی سازی امکانات ساختمان هوشمند، مطابق با نظر و درخواست شماست، امکان شخصی سازی درمنوی مانیتور لمسی باعث تعامل بیشتر با سیستم هوشمند می شود و نتیجه آن ایجاد مطلوبیت و رضایت بیشتر شماست. مواردی همچون تغییر دادن امکانات اپلیکیشن و پلتفرم مانیتور لمسی برای هر کاربر، با توجه به امکانات ساختمان هوشمند و یا اضافه شدن برنامه مدیریت کارهای روزانه به سیستم برای هرکاربر، به این صورت که برنامه هایش را حتی وقتی که در خانه حضور ندارد به او یادآوری کند، در همین راستا هستند.
بیشتر بخوانید : سناریو های ساختمان هوشمند
بسیاری از سوالاتی از این دست که پاسخش را شما بهتر می دانید پس می توانید امکانات ساختمان هوشمند را به میل خودتان شخصی سازی کنید ، شخصی سازی باعث تعامل بیشتر با سیستم هوشمند می شود و نتیجه آن رضایت بیشتر شماست . مواردی همچون تغییر دادن اپلیکیشن هوشمندسازان برای هر کاربری با توجه به امکانات ساختمان هوشمند و یا اضافه شدن برنامه مدیریت کارهای روزانه به سیستم، جهت هر کاربر، به این صورت که کارهایش را حتی وقتی در خانه حضور ندارد به او خاطر نشان کند در همین راستا بوده است.
و حالا ما فکر می کنیم که این سیستم می تواند برای هر سلیقه ای کاربردی باشد، مهم نیست اگر کسی گوشی تلفن هوشمند نداشته باشد، تنظیمات سیستم و تغییر مدیریت امکانات و قابلیت ها وابسته به اپلیکیشن نصب شده بر روی تبلت و موبایل نیست، اهمیتی ندارد اگر کسی به زبان انگلیسی تسلط نداشته باشد، تمام منوهای دستگاه فارسی است.
اشکالی ندارد اگر کاربری به هردلیلی از کلیدهای لمسی خوشش نمی آید و با کلید های سنتی بهتر و راحت تر ارتباط برقرار می کند، هیچ محدودیتی وجود ندارد . و یا اگر کسی با کارت و تگ RFID راحت نیست و به این قبیل فناوری ها اعتماد ندارد، می تواند از همان کلیدهای عادی برای ورود به خانه خودش استفاده کند.
قرار نیست ساختمان هوشمند یک خانه عجیب و غریب باشد. به قول یکی از دوستان شوخ طبع که میگفت واژه ساختمان هوشمند آدم را یاد فیلم ها و سریال های علمی تخیلی می اندازد که ربات ها برایتان آب پرتقال می گیرند و بعد از سرو صبحانه با بازوهای مکانیکی خود ریشتان را اصلاح می کنند!
چند مزیت سکونت درخانه هایی که هوشمند هستند :
پیشنهاد ما ارائه خدماتی است که بواسطه آن از دست کنترل های اضافه خلاص شوید!
اگر تا به امروز از دستگاههای سینمای خانگی استفاده کرده باشید، مطمئنا با ریموت کنترلهای زیادی هنگام استفاده از آن مواجه بودهاید. این روزها برای کنترل هر وسیله ای از کولر و شومینه برقی گرفته تا لوسر های روشنایی خانه و درب پارکینگ منزلتان از ریموت استفاده می کنید. یکی از کوچکترین اقداماتی که سیستم هوشمند خانه در خصوص این موضوع میتواند انجام دهد جمعآوری تمام ریموتها و تجمیع آنها در یک پنل مرکزی است.
از دیگر امکانات مهم یک ساختمان هوشمند، استفاده از سیستم صوتی چند محوطهای یا چند زون است؛ که در نقاط مختلف خانه شما نصب شده و این امکان را فراهم می آورد تا بلندگوهایی که در نقاط مختلف خانه قرار گرفته است را کنترل نموده و یا با استفاده از پنل مرکزی، هرکدام را به منبع صوتی جداگانه یا همه آنها را به یک منبع صوتی واحد اختصاص دهد.
آیا تکنولوژی هوشمند سازی ساختمان مختص ساختمان های جدید است؟
باید عنوان کرد که اگر چه سیستم هوشمند سازی ساختمان اتفاق جدیدی است و امروزه به عنوان یک آپشن کاربردی در کلیه ی ساختمان های نوسازی که در مناطق خوب شهر ساخته می شوند اجرا می گردد. اما در صورتی که شما ساکن یک ساختمان قدیمی، مثلا ساختمانی که ده سال از ساخت آن می گذرد،باشید نیز می توانید با ایجاد تغییرات جزیی خانه را به سیستم هوشمند مجهز نمایید. عملیات هوشمند سازی ساختمان در پروژه های قدیمی به چند روش اجرا می گردد.
بیشتر بخوانید : روشهای هوشمند سازی ساختمان